Test BML CarCall BT-3 / Recenzja zestawu głośnomówiącego BML CarCall / Opinie BML CarCall

Test BML CarCall BT-3 / Recenzja zestawu głośnomówiącego BML CarCall / Opinie BML CarCall

Zestaw głośnomówiący - gadżet obowiązkowy

Jakiś czas temu przyszło mi zmienić pracę, cóż każdy z nas ją czasem zmienia lecz co za tym idzie znacznie zwiększył mi się dystans jaki mam do pokonania, aby do niej dotrzeć.

Do poprzedniej mogłem chodzić pieszo, teraz? mam do pokonania nieco ponad 20km w jedną stronę zatem nie jako zostałem zmuszony, aby w rodzinie pojawił się kolejny samochód, który pomimo mojego zamiłowania do motoryzacji został wybrany z dolnego zakresu cenowego samochodów używanych, co za tym idzie, próżno w nim szukać fajerwerków jak wszelakiego rodzaju udogodnienia w postaci czujników parkowania, zmierzchu, deszczu...BLUETOOTH itp.

W końcu ma to mieć 4 koła, kierownicę i przede wszystkim ma się zatrzymać kiedy potrzeba. Tani, niewyszukany transport z punktu A do punktu B.

Jako, że nie jestem kolekcjonerem punktów karnych i z mandatami mi nie po drodze a że człowiek szybko się przyzwyczaja do pewnych standardów, stwierdziłem że należy doposażyć nowy i zarazem stary nabytek w zestaw głośnomówiący.

Założenie było proste, ma to być urządzenie nie drogie ale zapewniające dobrą jakość dźwięku oraz łatwą obsługę.


Pierwszy wybór BML CarCall BT-3

Tutaj pojawia się propozycja od BML, zestaw głośnomówiący BML CarCall BT-3.

Już sam fakt, że zakup owego zestawu głośnomówiącego wyniósł minimalnie więcej niż 1/3 wysokości mandatu jaki grozi za korzystanie z telefonu w samochodzie, zdecydowanie do mnie przemawia. Sprawdźmy zatem stosunek jakości do ceny.

Opakowanie zawiera zestaw głośnomówiący CarCall, który rozmiarami przypomina nieco spłaszczoną, nie wielkich rozmiarów myszkę do komputera, metalowy klips do montażu, ładowarkę USB (z diodą informującą o ładowaniu), dość długi kabel USB do ładowarki oraz polskojęzyczną instrukcję obsługi.



Jako że, jak chyba każdy, ładowarkę samochodową w aucie już posiadam, ta wylądowała w schowku bo i na nią przyjdzie czas, chociaż patrząc na fakt, że coraz więcej sprzętów elektronicznych ładowanych z poziomu USB jest już sprzedawanych bez ładowarek, uznam to za fajny i praktyczny bonus.




Zestaw głośnomówiący test w praktyce 

Urządzenie BML CarCall BT-3 mocujemy do osłony przeciw słonecznej w samochodzie za pomocą metalowego klipsa i na szczęście producent pomyślał o akumulatorowym zasilaniu urządzenia, które nie wymaga stałego podpięcia do prądu, dodatkowy kabel poprowadzony do osłony w tym przypadku byłby nie do przyjęcia.

Jak wspominałem CarCall BT-3 wyposażony jest w akumulator o pojemności 600mAh, który wg zapewnień producenta ma wystarczyć na 5 godzin ciągłej rozmowy oraz 600 godzin (to wychodzi 25 dni) w trybie czuwania.

U mnie w samochodzie jest już ze mną prawie dwa tygodnie i nadal pracuje na pierwszym naładowaniu, które wykonałem na samym początku.

Montaż zestawu głośnomówiącego BML CarCall jest dziecinnie prosty, w tym celu należy przełożyć metalowy klips przez uchwyty znajdujące się z tyłu głośnika i całość zakładamy na osłonę przeciw słoneczną...tyle!

Sam zestaw głośnomówiący wygląda dość solidnie, z pewnością nie jest to kolejna chińska zabawka z przysłowiowego dolara. Można mieć jedynie zastrzeżenia do metalowego klipsa służącego do montażu zestawu BML CarCall, uważam, że mógłby mieć on nieco łagodniejsze krawędzie bo są one w moim odczuciu zbyt ostre. Z drugiej strony jest to ten element na który zwracamy uwagę jedynie podczas montażu zestawu głośnomówiącego.

Na plus zaskoczyła mnie jakość dźwięku oferowana przez ten niewielki zestaw głośnomówiący. BML CarCall oferuje naprawdę przyzwoitą jakość dźwięku z możliwością regulacji głośności. Na ustawieniu maksymalnym jest dość głośno. Warto tutaj zwrócić uwagę, że wbudowany w zestaw mikrofon również zapewnia bardzo dobrą transmisję dźwięku przez co jesteśmy dobrze słyszani dla naszego rozmówcy.

Dzięki temu, że zestaw głośnomówiący łączy się z naszym telefonem za pomocą Bluetooth, możemy z korzystać z CarCall’a jak z typowego głośnika bezprzewodowego i odtwarzać muzykę bezpośrednio z naszego telefonu, tutaj trzeba jednak zaznaczyć, że nie należy spodziewać się powalających właściwości audio (nie w tym celu został stworzony), nie mniej jednak jeżeli możliwości posiadanego radia w samochodzie są ograniczone i komunikacja poprzez USB, AUX-IN czy nawet brak możliwości odczytu formatu MP3 to jest to dobre rozwiązanie.






Podsumowanie i mój wybór

Zestawiając cenę BML CarCall BT-3 z możliwościami jakie oferuje i jakością dźwięku, zdecydowanie uważam, że jest to produkt który spełnia swoją rolę i za niewielkie pieniądze z pewnością uchroni przed konsekwencjami karnymi związanymi z tradycyjnym użytkowaniem telefonu w samochodzie a o samym bezpieczeństwie nie wspominając.

Porównując zestaw głośnomówiący BML CarCall BT-3 do popularnych na rynku modeli takich jak Xblitz X600 czy Xblitz X1000 zdecydowanie wybieram produkt od BML.

BML CarCall jest blisko dwukrotnie tańszy od wspomnianego zestawu Xblitz X600 i ponad trzykrotnie tańszy od zestawu Xblitz X1000 (ceny sprawdzałem we wrześniu 2019). Jak się można domyśleć wyższa cena produktów Xblitz nie przekłada proporcjonalnie do wzrostu jakości dźwięku w tych dwóch produktach. Dodatkowo z wagą jedyne 68g BML jest też najlżejszy z całej trójki.


Cena: około 70 zł

Plusy:

  • cena
  • wydajna bateria
  • łatwość instalacji i obsługi
  • jakość dźwięku (głośnik / mikrofon)

Minusy:

  • dość ostre krawędzie klipsa mocującego

Ocena:

  • Jakość odsłuchiwanego dźwięku podczas rozmowy (głośnik): 90%
  • Jakość przekazywanego dźwięku podczas rozmowy (mikrofon): 90%
  • Wyposażenie: 100%
  • Wykonanie: 90%
  • Razem: 92,5%

39 Komentarzy

    • Avatar
      Michał
      lis 5, 2019

      Kupiłem ten zestaw i jestem mega zadowolony. Bardzo łatwa obsługa, w sumie to zainstalować, sparować z telefonem i zapomnieć. Bardzo fajny zestaw głośnomówiący za niewielkie pieniądze.

    • Avatar
      Val Brading
      cze 25, 2020

      Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that I have truly loved surfing around your blog posts. After all I will be subscribing in your feed and I'm hoping you write again soon!jmgmnc

    • Avatar
      Shanti
      sie 15, 2020

      Uwielbiam wygląd tego telefonu. Lekka i inteligentna waga ... Jamiekru

    • Avatar
      aikenc
      paź 20, 2020

      I wish for the great of success in all of our destiny endeavors talcum powder

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      I am always searching online for articles that can help me. There is obviously a lot to know about this. I think you made some good points in Features also. Keep working, great job ! Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      it was a wonderful chance to visit this kind of site and I am happy to know. thank you so much for giving us a chance to have this opportunity.. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      I think about it is most required for making more on this get engaged Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      i am for the first time here. I found this board and I in finding It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to present something back and help others such as you helped me. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      Nice blog. Found this while searching through Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      After reading your article I was amazed. I know that you explain it very well. And I hope that other readers will also experience how I feel after reading your article. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      Hi buddies, it is great written piece entirely defined, continue the good work constantly. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      This is a great post. I like this topic.This site has lots of advantage.I found many interesting things from this site. It helps me in many ways.Thanks for posting this again. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      You re in point of fact a just right webmaster. The website loading speed is amazing. It kind of feels that you're doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a fantastic activity on this subject! Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      Very interesting blog. Alot of blogs I see these days don't really provide anything that I'm interested in, but I'm most definately interested in this one. Just thought that I would post and let you know. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      Thanks for such a great post and the review, I am totally impressed! Keep stuff like this coming. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      I must say, I thought this was a pretty interesting read when it comes to this topic. Liked the material. . . . . Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      cool you write, the information is very good and interesting, I'll give you a link to my site. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      Thumbs up guys your doing a really good job. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commentators here! Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      I can see that you are an expert at your field! I am launching a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success in your business. Click Here

    • Avatar
      Click Here
      lis 10, 2020

      I am genuinely thankful to the holder of this web page who has shared this wonderful paragraph at at this place Click Here

    • Avatar
      Nootropics
      lis 18, 2020

      Very educating story, saved your site for hopes to read more! Nootropics

    • Avatar
      bio jolt male enhancement
      lis 30, 2020

      Really impressed! Everything is very open and very clear clarification of issues. It contains truly facts. Your website is very valuable. Thanks for sharing. bio jolt male enhancement

    • Avatar
      king seo
      lis 30, 2020

      I have express a few of the articles on your website now, and I really like your style of blogging. I added it to my favorite’s blog site list and will be checking back soon… kirk cameron cbd

    • Avatar
      mr seo
      gru 3, 2020

      This article gives the light in which we can observe the reality. This is very nice one and gives indepth information. Thanks for this nice article. syair hk

    • Avatar
      Ross Levinsohn Maven CEO
      gru 23, 2020

      I found Hubwit as a transparent s ite, a social hub which is a conglomerate of Buyers and Sellers who are ready to offer online digital consultancy at decent cost. Ross Levinsohn Maven CEO

    • Avatar
      Andrea Natale
      gru 23, 2020

      I was surfing net and fortunately came across this site and found very interesting stuff here. Its really fun to read. I enjoyed a lot. Thanks for sharing this wonderful information. Andrea Natale

    • Avatar
      Daniel Gordon GLD Partners
      gru 23, 2020

      I am hoping the same best effort from you in the future as well. In fact your creative writing skills has inspired me. Daniel Gordon GLD Partners

    • Avatar
      Daniel Gordon
      gru 23, 2020

      I like viewing web sites which comprehend the price of delivering the excellent useful resource free of charge. I truly adored reading your posting. Thank you! Daniel Gordon

    • Avatar
      casino lotto
      sty 23, 2021

      Lotto Bonus players will have the opportunity to participate and win a Jackpot of 10,000 coins or $ 20,000 , the only downside about Lotto Bonus is that it does not have free spins. https://www.casinolotto.fr/

    • Avatar
      mr seo
      lut 20, 2021

      When your website or blog goes live for the first time, it is exciting. That is until you realize no one but you and your. cheap essay writers online

    • Avatar
      mtom
      lut 21, 2021

      When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox now whenever a comment is added I buy four emails with similar comment. Is there by any means you possibly can remove me from that service? Thanks! Buy marijuana online shop ------------------One of the moreimpressive blogs I’ve read. Thanks so much for keeping the internet classy for a change. You’ve got style. I mean it. Please keep it up because without thenet is definitely lacking in intelligence. 속초출장마사지

    • Avatar
      CT
      mar 1, 2021

      Certainly I like your website, however you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very silly to inform you. On the other hand I’ll definitely come again again! https://casinostars.se/ ================================================================================= Very good blog you have here but I was curious if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of group where I can get opinions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Many thanks! 진천출장마사지

    • Avatar
      motm
      mar 10, 2021

      After examine a couple of of the weblog posts in your website now, and I truly like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and might be checking back soon. Pls take a look at my website as effectively and let me know what you think. 광양출장마사지

    • Avatar
      mtom
      kwi 4, 2021

      Likes this definitely takes me back, where are your contact details hmm? 高品質の人気の服 -------------------------Hi there, Might I export your own photograph and use it on my own webpage? 먹튀

    • Avatar
      mshahid
      maj 10, 2021

      Established in 2009, located in Guangzhou City South China, Olansi company is a professional air purifier OEM manufacturer, products contain china air purifier, home air purifier, hepa air purifier,negative ion air purifier, ionizer air purifier,pm2.5 air purifier, car air purifier, room air purifier,smart air purifier and so on. Olansi air purifier

    • Avatar
      mom
      maj 12, 2021

      Written by the director and also Chris Henchy, I’ll even go as far as to say that this among the best comedic scripts since last year’s The Hangover. chillums

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code